WWW.OILPRESS.COM

HOME SITE MAP I   CONTACT  I History of TabyPressen I  DEALERS  I PRICE LIST OIL PRESS I   

Welcome to   TäbyPressen


Oil Seed Press, Screw Press,

For Cold press Oil, 91F (33C) to 116F (47C). Extraction

Manufacture and sale of oil presses for oil seeds.  
 

Oil press from Skeppsta Maskin AB, Made in Sweden

Technical details:    

Oil Press: Grain Cleaning Equipment TOP ISM5

Type 70 How to build up a press facility drying sedimentation Oil & Meal Extraction etc

                                 YouTube Type 90 from customer in USA

YouTube from Oilpress.COM I Bengt Jonsson sings for you on youtube

Video on YouTube TäbyPressen Service and info

 

The oil which is extracted are characterised for their exceptional quality.
RAPE SEED, LIN SEED, FLAX SEED, SUNFLOWER SEED, SESAME SEED, PEANUT, GROUND-NUTS, MUSTARD SEED, POPPY, COTTON SEED, JOJOBA, HEMP, RAPSSAAT, SENF, MOUTARDE, GRAINES DE TOURNESOL, COLZA, SONNENBLUMENKERNE, CHANVRE, ARACHIDE, COPRA, POMEGRANATE  MORINGA , JATROPHA ALGAE, etc.

Manufacture of oil press since 1987

 

Our oil press is made out of hardened steel not stainless steel components for the health and good quality material of feed and oil. Stainless steel is dangerous in an oil press. Because of the wear on the press screw and the press pipe will toxic chromium and nickel in the oil and  the cake

Contact of information 

Skeppsta Machine AB  has sold oil presses to every continent on earth. Production began in 1987    Asia, Europe, North America, Central America and the Caribbean,South America, Sub-Saharan Africa Australia and Oceania, Middle East, North Africa, and Greater Arabia.

Historik hur allt började med oljepresstillverkning i Skeppsta Täby Örebro.

Beskrivning hur det blev ett yrkesliv för mig Bengt Jonsson som ensamföretagare att tillverka en oljepress som pressar olja ur oljefrön från odling på åkermarken . Raps Solros Lin Sesam .med flera oljeväxter På senare tid har intresset att pressa olja ur insekter typ gräshoppor kommit . Även att ta vara på oljor från matavfall såsom friterade matvaror .


Jag bor på en liten föräldragård som gått i släkten. i Skeppsta Täby utanför Örebro Eftersom det inte går att försörja sig på en liten spannmålsgård och att jag inte vill satsa på jordbruk med uppköp av mer mark så blev det deltidsjordbruk . Utbildad till traktormontör i Hallsberg efter realskolan i Örebro .

Som deltidsjordbrukare började jag på Lantmännen som traktormontör och var detta i flera år . Senare maskinförsäljare i många år vid Kumla Traktorcervice. Det jordbrukspolitiska beslutet 1990 innebar att stora arealer åkermark togs ur odling för att minska jordbrukets överskottsproduktion. Jag började då odla lin på omställd mark och blev med i Örebro Läns Linodlarförening som köpte en en liten oljepress från Tyskland 1987 Denna oljepressen gick sönder och jag var den ende i föreningen som var mekaniker . Då blev jag intresserad av oljepressning och pressade linolja och gjorde en egen oljepress genom att köpa en liten svarv Torshälla 150 och började svarva delar i min ladugård som stod utan djur , Jag utvecklade oljepressen med erfarenheter från min egen produktion . Helt nykonstruktion av press-delarna  Senare har det blivit CNC svarvar och fleroparationsfräsar för att tillverka vissa delar själv .
Jag köpte gamla motorer och kuggväxlar från Swedspan i Laxå där vi linodlare levererade linhalmen till spånplattefabrik i Laxå . Oljepressen fungerade bra och då tog jag hjälp med svarvning från en verkstad i Karlskoga, Senare kom jag i kontakt med Mendel Johansson Täby Mekaniska 1991 Mendel kände jag inte tidigare men genom min frus pappa Nils Eriksson som bodde i Täby i Vadgatan talade han om Mendel . Genom Mendels kunskap om tillverkning av delar mer professionellt så hjälpte han mig att konstruera rätt och utvecklade bland annat delbar skruv med en smart våg för bättre slitdelar och insatsrör mm. . Sedan blev det egen härdugn från en auktion till min verkstad som nu fanns i en annan byggnad på min gård .Vissa delar tillverkar jag själv Även CAD ritprogram och programvara CAM för CNC maskiner arbetar jag med

Jag slutade som anställd 1992 och startade Skeppsta Maskin AB . För att marknadsföra min oljepress åkte jag på mässor Elmia i Sverige i Norge, Danmark ,Tyskland och även till Paris på SIMA mässan 2 gånger På dessa mässor fick jag kontakt med kunder i andra länder i hela världen . Omkring år 2000 kom internet in . Jag ordnade då en domän Oilpress.com och hemsida som visade sig var mycket lyckat . Slår man in ordet Oilpress på Google är jag bland de första som kommer upp än idag . År 2006 omsatte Skeppsta Maskin AB 6,4 miljoner . Då hade jag en orderstock på över 3 månaders leveranstid .I år fyller Skeppsta Maskin 25 år. Jag skickar oljepressar och slitdelar till både gamla kunder och till nya . Åren går och idag åker jag inte på mässor arbetslusten minskar med åren , det borde komma en yngre förmåga att ta vid .

Jag instiftade en utmärkelse till de företag jag samarbetat med och gör fortfarande som heter "SKRUVEN"

Skruven tilldelades 2015-12-23 till Mendel Johansson Täby Mekaniska för stort intresse och skicklighet vid tillverkningen av delar till TäbyPressen 
Sedan 1991 har Täby Mekaniska levererat detaljer till Skeppsta Maskin AB  

Företaget TVT i Örebro har även fått utmärkelsen SKRUVEN för att de levererat produkter från start av mitt företag .

Den första oljepressen sålde jag till Gotland Visby Halner Gård 1991-11-12 och den producerar olja även idag .

Jag har levererat oljepressar till alla världsdelar .Förutom de nordiska länderna och Europa Israel Saudi Arabia, USA , Australien, Canada, Vietnamn Nordkorea Australien Afghanistan, Jamaica ,Indien med flera. Den största kunden till mig är en återförsäljare i Frankrike Francis Laplace i Pau som jag sålt till från att jag träffade Francis på den första mässan jag var på att ställa ut på Agritechnica  i Danmark . Francis har varit och besökt mig i Skeppsta flera gånger . Vi har reste ihop under många år på mässor i Europa . Just nu har jag i order två st Typ 40C oljepressar . Kunder från Ssudi Arabien och USA har besökt mig i Skeppsta


Det är enkelt att skicka gods till alla värdens hörn genom de stora transportföretagen typ TNT Wilson med flera . Det är jag tacksam för .


Jag vill tacka internet för att mitt företag kan finnas genom att synas på internet i hela världen.

Jag har haft ett intressant liv med min oljepress och ihop med Mendel Johansson Täby Mekaniska under alla år . Hemsida: oilpress.com


Kuriosa om man skriver på Google " Bengt Fattig bonddräng" eller "Bengt Simply the best" så sjunger jag till alla som vill se i hela världen på Youtube . Finns flera sånger att höra från mig..